Eneos Sustina 5W40 1l Nagyobb A képek illusztrációk. A termékek csomagolása eltérhet.

Eneos Sustina 5W40 1l

Új

A legújabb olajgyártási technológiák segítségével fejlesztett, csúcsminőséget felülmúló teljesítménnyel rendelkező versenyolaj. Nagy teljesítményű sportautók számára „W Base” alapolajból, „zero-súly” technológiával fejlesztett versenyolaj.

Bővebb leírás

3 450,00 Ft‎

Szállítás:1127.5Ft, utánvét +200Ft

 + Hozzáadás összehasonlításhoz

Egyéb kiszerelések

Adatlap

Viszkozitás5W40
ÖsszetételSzintetikus

Hasonló termékek
- Hasonlóság: 5W40 1 literes

Egyéb infó

Eneos SUSTINA - új korszak a kenőanyag gyártástechnológiában

Miért olyan forradalmi az Eneos SUSTINA nevű termékcsaládja? Próbálunk egy rövid, de érthető választ adni erre a kérdésre:

 

W BASE alapolaj

Először is, a SUSTINA-ban teljesen új fajta alapolajat használnak fel.  A jelenlegi alapolajok véletlenszerű elrendezésben gyűrűs szénhidrogéneket tartalmaznak. Ezek hátrányosan befolyásolják az olaj viszkozitási indexét. Ezzel szemben az Eneos SUSTINA úgynevezett W Base alapolajánál a molekulaszerkezet szigorúan lineáris. Ezzel szabadabb mozgást biztosít a molekuláknak, így jelentősen csökkentette a motorolaj belső  ellenállását, illetve létrehozta a világ legstabilabb viszkozitású olaját. A SUSTINA alapolaja a W BASE, a Nippon Oil  legújabb  technológiával készült alapolaja. 

ENEOS-Sustina-1

A Tipikus szintetikus bázis olaj szén és hidrogén gyűrű alakú molekuláiból épül fel. Amint ezek a molekula szerkezetek  mozgásba  kerülnek,  előfordul  hogy  egymásnak  ütköznek  és összefonódnak, ezáltal lelassúlnak, különösen alacsony hőmérsékleten. A  W  BASE  technólogia  átrendezi  a  szén  és  hidrogén  molekulákat egyenes vonalúvá, engedve ezzel a szabad mozgást a számukra még alacsony hőmérsékleten is. Ez a technológia kizárólag csak aSUSTINA termékekben van jelen!

ENEOS-Sustina-2A viszkozitási index javulása további 2% üzemanyag megtakarítást eredményez. De ami talán még ennél is fontosabb, hogy a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is, a hidegindítás okozta kopást minimálisra csökkenti! Más olajoknál használat közben (az adalékok fokozatos elhasználódása, illetve a szennyeződések miatt) több százalék ponttal nő a fogyasztás, gyengül az olaj teljesítőképessége. A SUSTINA ebből a szempontból is egyedülálló. ASUSTINA prémium motorolaj a Nippon Oil saját W BASE bázis olaját és a ZP technológiát használja annak érdekében, hogy rendkívül stabil olajviszkozitást biztosítson alacsony és magas hőmérsékleten egyaránt. Ez a technológia eredményezi a SUSTINA számára, hogy nagyon folyékony maradjon alacsony hőmérsékleten is, csökkenti a motor kopását és csökkent az üzemanyag felhasználását. A jelenleg piacon lévő, azonos viszkozitásu, takarékos GF-4 motorolajokkal összehasonlítva a SUSTINA több mint 2%-kal jobb üzemanyag felhasználást eredményez. 

pistons-hu


Az Eneos SUSTINA termékcsaládjának - más olajokéhoz képest - megduplázódott az élettartama.  Ezt alapvetően kétféleképpen érhette el, a W Base alapolaj struktúrának köszönhetően tovább javította az olaj oxidációval (öregedéssel) szembeni ellenállását. Az olaj élettartamának másik legfontosabb befolyásoló tényezője a benne lévő adalékanyagok használat közbeni 'elfogyása' (elhasználódása).

A Sustina olajokban szabadalmaztatott adalék-technológia az úgynevezett ZP technológia.


ZP technológia

Az eddig ismert motorolajok kén tartalmú adalékot alkalmaznak. Az olajban így jelenlévő kén nedvesség, illetve nagy nyomás, és hőmérséklet hatására káros kénsavvá alakult a motorban. Ez a nagyon agresszív sav megtámadta a henger felületét, dugattyúgyűrűket, illetve minden egyebet, amivel érintkezésbe került az olaj. További probléma, hogy a hagyományos motorolajok savas esőt okoznak a környezetbe kikerülve.

sulfur free-hu

Az Eneos SUSTINA ebben is újat alkotott. Az olajban levő ként lecserélte egy oxigén tartalmú vegyületre. Ezzel a drága adaléktechnológiával sokkal nagyobb lett az olaj teljesítménye. Miután eltávolították a SUSTINA olajokból a kén-vegyületeket, már nem képződik benne a motorra, és még az olajra is rendkívül káros kénsav. Megtapasztalhattuk, hogy a leginkább rövid utakra használt autók olaj adalékai tartottak ki a legkevesebb ideig. Az Eneos SUSTINAélettartama duplájára nő ezen káros hatások kiküszöbölése miatt. Ezek után tulajdonképpen következik is, hogy sokkal hatékonyabban tudja a motort tisztítani a hagyományos olajnál. Az eddig ismert, hagyományos motorolajok a kén jelenléte miatt keletkező melléktermékeiknek köszönhetően 'lekötötték' a motorolaj tisztító részecskéinek (detergenseknek) jelentős részét. 
ZP technológiás (kénmentes) adalékoknak ellenben csak a motorban képződő szennyeződéseket kell magába zárnia és lebegtetni, ezáltal sokkal hatékonyabbá válik az olaj motortisztító hatása. A mai modern motorok megfelelő, és hosszútávú működéséhez elengedhetetlen tisztaságot az Eneos SUSTINA sokkal hatékonyabban biztosítja mint más olajok.

Hidegindítás során a túl magas viszkozitás túlzott motorkopást eredményezhet. A W BASE technológiával készültSUSTINA megfelelő kenést biztosít a hideg motor indításakor. A SUSTINA motorolaj a ZP technológiával, egy forradalmian új kopáselleni adalék használatával készül, ami nem tartalmaz ként. A kén és a savas melléktermékek hiánya megakadályozza az olaj minőségi romlását, miközben az olaj a legmagasabb szintű védelmet nyújtja, tisztán tartja autója motorját.


Az Eneos 5W-30 SUSTINA API szabvány szerinti besorolás szerint API SN /RC minősítést kapott. Az RC megjelölés arra utal, hogy 'Resource Conserving', vagyis erőforrás megőrző.  Az Eneos azt ajánlja, hogy minden autóba bátran használhatják a SUSTINA olajokat, amelynek gyárilag előírt viszkozitása megegyezik az adott SUSTINA viszkozitással (jelenleg csak 0W50; 5W30; 5W40-es viszkozitású SUSTINA kapható).

ENEOS Sustina 0W-50

ENEOS Sustina 5W-30

ENEOS Sustina 5W-40


SAE 0W-50
API SN

SAE 5W-30

SAE 5W-30; API SN; ACEA A3/B4, ACEA C3

SAE 5W-40

API SN
ACEA C3,A3/B4

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogassa meg a Gepex.hu webüzletet a ShopManian